Hauska tavata!

Nimeni on Anu Toivonen. Olen tanssinut itämaista tanssia jo yli 30 vuotta, ja opetusvuosiakin on kertynyt jo yli neljännesvuosisata. Kokemusta ja näkemystä on siis muillekin jaettavaksi. Kutsumukseni on saada studiolle tulevat tanssijat tuntemaan tanssin iloa ja hyvää oloa.

Egyptiläisessä tanssissa minua kiehtoo musiikki ja liikekieli, jotka tempaisivat mukaansa heti ensikohtaamisella. Tanssi on tarjonnut minulle huikeita elämyksiä ja olen saanut tavata upeita ihmisiä eri puolilta tanssimaailmaa monien suomalaisten ja kansainvälisten tanssitapahtumien ja -hankkeiden ansiosta. Arvostan suuresti raqs sharqin rikkautta ja monivivahteisuutta, joiden kautta olen päässyt tutustumaan myös egyptiläiseen kulttuuriin.

Burleskitanssi on hiipinyt repertoaariin fuusioinnin kautta, sillä itämainen tanssi ei suinkaan ole ainoa tanssilaji elämässäni. Mielestäni tanssin ilo kuuluu kaikille, ja yritän tarjota mahdollisimman kutsuvan tavan astua tanssin polulle myös niille, joita itämainen tanssi ei innosta. Jokainen voi olla tanssija, vaikka kaikkien tie ei kuljekaan aivan samojen suuntamerkkien mukaan.

Ja mitäs tanssin ope muuta harrastaisi kuin tanssia – tuorein rakkaus on kilpatanssi, vaikka sitä olen tanssiparin puutteessa toistaiseksi päässyt fiilistelemään ainoastaan harjoitussalilla.

Muutama merkkipaalu uran varrelta:

  • Filosofian maisteri (kääntäminen, biologia).
  • Itämaisen tanssin opettajatutkinto.
  • Mittatilausompelija.
  • Lukuisia näytös- ja esitystuotantoja.
  • Lukuisia kansainvälisiä esiintymisiä sekä solistina että erilaisissa ryhmäkokoonpanoissa.
  • Oma tanssistudio vuodesta 2005.

Tanssi on mitä parhainta liikuntaa ja mielenvirkistystä – tervetuloa tanssimaan!